VIDEO Frankrig vinder VM i handbold

Norge kunne have vundet VM for tredje gang pa seks ar, men Frankrig ville det anderledes.

Frankrigs kvindelige landshold har brudt den norske handbolddominans.

I søndagens finale ved VM i Tyskland besejrede Frankrig overraskende de norske favoritter 23-21 i en tæt finale, der først blev afgjort i sidste minut.

Norge vandt VM i 2011 og 2015. En sejr søndag havde altsa resulteret i tredje VM-titel pa seks ar, men sadan gik det ikke.

Frankrig var foran i store dele af kampen, men mod slutningen kom Norge tilbage og tog faktisk føringen.

Alligevel lykkedes det franskmændene at komme foran med to mal kort før tid, og den føring havde Norge ikke noget modsvar til.

Norge lagde ud med en føring pa 4-2 tidligt i kampen, men i første halvleg havde Frankrig generelt held til at stresse de norske kvinder til at lave flere fejl end sædvanligt.

Estelle Nze Minko sørgede for en fransk pauseføring pa 11-10, og Frankrig fortsatte med at overrumple Norge i begyndelsen af anden halvleg.

Kyniske franske skytter

Nora Mørk holdt imidlertid Norge inde i kampen med flere scoringer, og samtidig meldte Heidi Løke sig ind i kampen med et par scoringer.

Det var ogsa Løke, der bragte Norge foran 20-19 med syv minutter igen.

Men en svagt spillende Katrine Lunde, der ellers var blevet valgt som turneringens malmand, gjorde, at Frankrig havde fint styr pa det norske hold.

Efter 55 minutter kom Frankrig igen foran, da Allison Pineau hamrede bolden i nettet udefra.

Norge satte Silje Solberg ind i malet, men det hjalp ikke mod de franske skytter, der viste stor kynisme i den afsluttende fase.

Frankrigs kvinder kunne dermed kaste sig i armene pa hinanden og fejre landets anden VM-titel nogensinde.

Norge var kommet til finalen ved at besejre Holland i en semifinale, hvor nordmændene var bedst fra start til slut.

Tidligere søndag vandt netop Holland bronzekampen over Sverige. Hollændernes danske træner, Helle Thomsen, kom dermed hjem med metal.