한국   대만   중국   일본
Slap Feyenoord onderuit bij ADO Den Haag - Rijnmond
nieuws

Slap Feyenoord onderuit bij ADO Den Haag

ROTTERDAM - Feyenoord heeft bij ADO Den Haag heel duur puntenverlies geleden. De ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst ging, enkele dagen na de bekerwinst op Ajax, met 1-0 onderuit tegen de laagvlieger van de eredivisie. Door de nederlaag staat Feyenoord drie punten achter aartsrivaal Ajax, dat zaterdag wel won.
De eerste 45 minuten in het Kyocera Stadion waren zeer tegenvallend. De thuisploeg kreeg de eerste kans, maar Mike Havenaar volleerde ruim naast. Feyenoord werd pas na een kwartier spelen voor het eerst gevaarlijk, maar Simon Gustafson - bediend door Eljero Elia ? vond keeper Martin Hansen op zijn weg.
Een paar minuten later kopte de Zweed de bal na een voorzet van Dirk Kuyt recht in de handen van de sluitpost van de Hagenaren. De beste kans voor rust was voor ADO Den Haag, na een snelle uitbraak mikte Havenaar de bal van dicht bij net naast het doel van keeper Kenneth Vermeer. Aan de andere kant kopte Terence Kongolo nog ruim over in de zeer matige eerste helft.
Ook na rust startte Feyenoord slap in Den Haag. De bezoekers kwamen in de eerste minuten twee keer goed weg. De geheel vrijstaande Timothy Derijck kopte in de handen van Vermeer en even later raakte Havenaar de lat.
Het inspireerde Feyenoord nauwelijks om er een schepje bovenop te doen tegen de nummer veertien van de eredivisie. Wel dacht Feyenoord even aan een strafschop toen Michiel Kramer onderuit werd gehaald na een gevaarlijke Rotterdamse aanval, maar scheidsrechter Blom liet doorspelen. Aan de andere kant kreeg ADO Den Haag een enorme kans, maar Vermeer was tot twee keer toe alert.

Eigen goal

Van Bronckhorst bracht vervolgens Colin Kazim-Richards voor de tegenvallende Kramer, maar ADO Den Haag kwam twintig minuten voor tijd op voorsprong. Sven van Beek passeerde zijn eigen doelman met een volledige mispeer: 1-0.
Kort na die goal was het bijna gelijk, maar Hansen verrichtte twee prachtige reddingen op inzet van Kazim-Richards en Gustafson. Acht minuten voor tijd moest ADO Den Haag met tien man verder, toen Edouard Duplan bovenop het been van invaller Bilal Basacikoglu ging staan.
Feyenoord probeerde met een man meer de schade te herstellen, maar overtuigen deed de nummer twee van de eredivisie geen moment. Een kopbal van Kongolo belandde nog in de handen van de uitstekend keepende Hansen.
Scoreverloop: 69' Sven van Beek (eigen goal) 1-0
Opstelling Feyenoord: Vermeer; Karsdorp (74. Basacikoglu), Van Beek, Van der Heijden, Kongolo, El Ahmadi, Gustafson (83. Toornstra), Vejinovic, Kuyt, Kramer (64. Kazim-Richards), Elia.