한국   대만   중국   일본
Knap gelijkspel Feyenoord bij AS Roma - Rijnmond
nieuws

Knap gelijkspel Feyenoord bij AS Roma

ROTTERDAM - Feyenoord heeft in de uitwedstrijd tegen AS Roma een knap resultaat geboekt. De ploeg van trainer Fred Rutten speelde in de tweede ronde van de Europa League op bezoek in Italie met 1-1 gelijk. In de eerste helft kwamen de Rotterdammers op achterstand, maar Colin Kazim-Richards maakte na rust het belangrijke uitdoelpunt.
De bezoekers ? met Khalid Boulahrouz en Tonny Vilhena in de basis ? begonnen niet onaardig aan het duel in Stadio Olimpico. Feyenoord koesterde het balbezit en kreeg na vijf minuten de eerste mogelijkheid, toen Lex Immers naast het doel van Roma-doelman Lukasz Skorupski kopte. Het bleek voorlopig het enige wapenfeit van de Rotterdammers, die in de eerste helft aanvallend onmachtig waren en in verdedigend opzicht vooral de snelle Ivoriaan Gervinho in bedwang moesten zien te houden. In de zevende minuut ontsnapte de aanvaller voor het eerst en schoof hij de bal naast de voor hem verkeerde kant van de paal.
Feyenoord combineerde bij vlagen weliswaar aardig, maar verder dan een aantal voorzetten van Luke Wilkshire kwam het niet. De rechtsback kreeg na ruim een kwartier spelen een gele kaart, mist daardoor de return in De Kuip en moest bovendien wederom een kwartier later het veld verlaten met terugkerende hamstringklachten. Tussendoor was AS Roma in de 22e minuut op voorsprong gekomen. Op aangeven van Miralem Pjanic werkte Gervinho de bal via de hak achter Kenneth Vermeer: 1-0. Even later maakte de doelpuntenmaker het de Rotterdamse defensie opnieuw een aantal keren lastig, maar tot een tweede treffer kwamen de Italianen niet.

Cruciaal doelpunt

Aan de andere kant zorgde Colin Kazim-Richards voor zeldzaam gevaar van Feyenoord, maar zijn schot werd overgetikt door de Poolse sluitpost. Tien minuten na rust kon de spits wel juichen. Een voorzet van invaller Rick Karsdorp werd uitstekend ingekopt door Immers, die zag dat zijn inzet op de paal belandde en vervolgens werd binnengetikt door Kazim-Richards. Na de gelijkmaker nam Feyenoord het initiatief over en domineerde het tegen Roma, dat steeds slordiger werd. Met iets meer geluk had er zelfs meer ingezet voor de gasten, maar kansen waarbij onder andere Kazim-Kazim en Miquel Nelom waren betrokken werden niet goed uitgespeeld.
In de slotfase voerde AS Roma de druk op en kreeg het vijf minuten voor tijd in de persoon van Seydou Doumbia een levensgrote kans op de overwinning. Oog in oog met doelman Vermeer schoot hij echter via het been van Boulahrouz naast. Even later kreeg ook de Griekse rechtsback Vassilis Torosidis een grote kans, maar zijn schot werd weggestompt door Vermeer.
Gescoord werd er niet meer in de Italiaanse hoofdstad, waardoor Feyenoord zich een uitstekende uitgangspositie heeft verschaft voor de return van volgende week donderdag in De Kuip. De Rotterdammers nemen het dan om 21:00 uur op tegen de nummer twee van de Serie A.