Nieuwe nederlaag Jong Oranje | OnsOranje

Nieuwe nederlaag Jong Oranje

KNVB Media
KNVB Media
30 maart 2015, 22:58

Jong Oranje heeft maandagavond een oefenwedstrijd tegen Jong Frankrijk met 4-1 verloren. In Sedan kreeg de ploeg van Remy Reijnierse onder meer drie strafschoppen tegen. Het betekende al de zesde nederlaag op rij voor de beloften.

Jong Oranje wist zich eind vorig jaar niet te plaatsen voor het Europees kampioenschap later dit jaar in Tsjechie - en speelt daarom voorlopig louter oefenwedstrijden. Hetzelfde geldt overigens voor Jong Frankrijk, dat in de playoffs verloor van Jong Zweden.

Zes Feyenoorders

Joost van Aken, Daley Sinkgraven en Jorrit Hendrix haakten in aanloop naar dit duel af met blessures. Bondscoach Remy Reijnierse liet in Sedan doelman Maarten de Fockert (sc Heerenveen) en Lucas Woudenberg (Feyenoord) in de basis debuteren. Verder was opvallend dat liefst zes basisspelers voor Feyenoord spelen.

Jong Oranje had het zeer lastig tegen de Fransen. Zowel fysiek als op technisch gebied. Na een kwartier kwam Jong Oranje op een 1-0 achterstand, toen Frankrijk via Benzia een gemakkelijk gegeven strafschop verzilverde. Bovendien kreeg Terence Kongolo de gele kaart. In de minuten die volgden was het een wonder dat er al niet meer treffers vielen. Zo redde De Fockert een keer een inzet van dichtbij en kopte Rabiot van dichtbij naast.

Na 25 minuten kreeg Jong Oranje plotseling twee grote kansen binnen eem minuut. Eerst via Vilhena (net naast) en Van Overeem (paal). In de laatste tien minuten ontsnapte Kongolo tot twee keer aan toe aan een tweede gele kaart. Tien minuten na rust kreeg het sterkere Frankrijk opnieuw een strafschop te nemen, toen Martial werd gevloerd door doelman De Fockert. De spits benutte het buitenkansje zelf.

Debuut Menig

Tien minuten later maakte de aanvaller er ook nog 3-0 van. Bij die stand maakte Queensy Menig zijn debuut en slechts enkele minuten later maakte hij op fraaie wijze de 3-1. Vijf minuten later mocht het thuisland opnieuw aanleggen vanaf elf meter, na vasthouden van Sven van Beek. Ook nu maakten de Fransen geen fout.

Reijnierse gunde in het laatste kwartier nog speeltijd aan de debutanten Sean Klaiber (FC Dordrecht), Kenny Tete (Ajax) en Jeff Hardeveld (FC Utrecht). Aan het spelbeeld veranderde het weinig meer. Na nederlagen tegen Georgie, Slowakije, Portugal (2x) en Duitsland was dit de zesde nederlaag op rij voor Jong Oranje.

Statistieken:

Jong Frankrijk-Jong Oranje 4-1?

Scoreverloop: 15. Benzia (pen.) 1-0, 55. Martial (pen.) 2-0, 64. Martial 3-0, 69. Menig 3-1, 74. Tolisso (pen.) 4-1.

Opstelling Jong Oranje: De Fockert, Karsdorp, Woudenberg, Van Beek, Kongolo (75. Tete), Ayoub (67. Leemans), Vilhena, Van Overeem (75. Hardeveld), Kishna (65. Janssen), El Ghazi (75. Klaiber), Boetius (65. Meenig).