Opnieuw clubrecord voor Lukaku: zeven opeenvolgende thuiswedstrijden gescoord

ma 10/04/2017 - 16:52 Romelu Lukaku is aardig op dreef dit seizoen bij Everton. De Rode Duivel scoorde dit weekend voor de zevende opeenvolgende Premier League-wedstrijd in het eigen Goodison Park. Goed voor een clubrecord. Ook opvallend: dit seizoen verdwijnen 26% van de schoten van Lukaku in doel.

In zijn eentje meer goals dan Middlesbrough

Lukaku scoorde dit weekend twee keer tegen Leicester City en zit ondertussen aan 23 stuks in 31 Premier League-wedstrijden.

De topschutter van Everton vond voor de zevende opeenvolgende thuiswedstrijd de weg naar doel. Daarmee heeft hij het clubrecord van Duncan Ferguson en Francis Jeffers verbeterd. Zij bleven steken op zes opeenvolgende thuisduels met op zijn minst een doelpunt.

Lukaku maakte in die straffe reeks maar liefst twaalf competitiegoals. Neem je zijn doelpunt in de FA Cup tegen Leicester City ook mee, dan heeft onze landgenoot zelfs gescoord in alle acht wedstrijden die hij in 2017 speelde op Goodison Park.

Leuk wist-je-datje: Lukaku maakte dit seizoen in zijn eentje meer doelpunten (23) dan alle spelers van Middlesbrough (22) samen.

26% van de schoten van Lukaku verdwijnen in doel

Sinds het debuut van Romelu Lukaku bij Everton in september 2013, scoorde hij 66 keer in de Premier League. Enkel Manchester City-spits Sergio Aguero (83) en Tottenham-aanvaller Harry Kane (68) deden beter in diezelfde periode.

In totaal zit onze landgenoot aan 83 stuks, want hij scoorde in het seizoen 2012-2013 ook 17 keer voor West Bromwich Albion.

Ook straf: Lukaku trapte dit seizoen 88 keer richting doel. 26,1% van die ballen verdween in doel, goed voor een goal om de 119 minuten.

Daarmee is hij statistisch gezien bezig aan zijn beste seizoen in de Premier League. Bij West Brom vond hij het doel om de 118 minuten, maar toen lag zijn schotconversiepercentage wel veel lager: 17,5%.