Formula 1: Verstappen guanya a Abu Dhabi i corona la temporada amb un record de 19 victories.

De Viquinoticies

26 de novembre del 2023 , Yas Marina , Emirats Arabs Units

El RB19 de Max Verstappen , que el 2023 va aconseguir 19 de 22 victories.
Imatge: Lukas Raich / Wikimedia Commons .

Al Gran Premi d'Abu Dhabi , l'ultima cursa de la temporada 2023 de Formula 1 , va donar logica. Max Verstappen guanya i acaba l'any amb 19 victories en 22 curses, establint un domini inigualable en els 74 anys de la categoria, i l'equip Red Bull es converteix en l'equip amb mes victories en una temporada en guanyar tambe 21 de les 22 curses.

La cursa va comencar amb normalitat, sense incidents i amb l'holandes assegurant-se tranquil·lament el lideratge sobre el monegasc de Ferrari Charles Leclerc , a la volta 16, va entrar a boxes per canviar els pneumatics de mitjans a durs i Yuki Tsunoda va prendre el lideratge d'un GP per primera vegada, en comiat del nom AlphaTauri de la categoria. A la volta 22, Verstappen va recuperar el lideratge i el va mantenir fins a guanyar la 19a i ultima cursa de l'any.

En la disputa pel subcampionat per equips, va destacar millor Mercedes , amb el tercer lloc de George Russell i el nove de Lewis Hamilton , acabant la temporada amb 409 punts, davant els 406 de l'equip italia, que tenia Charles Leclerc en segon i Carlos Sainz , en un gran premi desastros per al madrileny, despres de caure en la segona sessio d'entrenaments lliures, acabant a la Q1 a la classificacio i a la cursa, quedant quinze.

Fernando Alonso de l' Aston Martin aconsegueix ser sete i acaba el campionat en quarta posicio amb 206 punts, la mateixa puntuacio que Leclerc i McLaren supera Aston i garanteix la quarta posicio entre els constructors.